Expand

BELEGGEN IN GOUD

Hoe kan ik het beste beleggen in goud?

Stel voor je hebt de loterij gewonnen en je wilt je geld beleggen in goud… hoe ga je dat dan doen? Als je wilt beleggen in goud en andere edelmetalen moet je sterke zenuwen hebben. De goudprijs beweegt zeer sterk in relatie tot allerlei marktsentimenten en er is zelfs sprake van dat de goudprijs actief wordt gemanipuleerd. De vraag is dan ook wat jouw doel is met het beleggen in goud. Waarom wil je geld beleggen in goud? 

1. Beleggen in goud als een korte termijn investering. 

beleggen in goud met optiesWil je goud kopen om op korte termijn gewoon zo veel mogelijk geld te verdienen? In dat geval kun je het beste geen fysiek goud kopen en verkopen. Edelmetalen lenen zich niet voor korte termijn speculatie als je de goudstaafjes en muntjes moet opsturen en verkopen. Gaat gewoon te langzaam en is ook veel te duur… er zitten vette spreads op…. Je zult er niks aan verdienen op korte termijn. Als je op korte termijn in goud wilt beleggen puur uit winstbejag, moet je niks fysiek inkopen maar dit doen door het kopen van papier goud in de vorm van opties en vooral binaire opties.

Binaire opties zijn uitstekende financiële instrumenten om snel geld te verdienen op de prijstrend van goud. Vooral 24option heeft een mooie handelsomgeving waarbij je ook het handelssentiment kunt inzien van de traders en live trades kunt volgen. Het beleggen in goud met 24option is zeer spannend en vraagt om sterke zenuwen! Het is uitermate risicovol, maar als je leert over hoe je het beste opties kunt kopen om snel geld te verdienen met jouw goud belegging, is het ook nog eens leuk! Een andere makelaar die ik kan aanbevelen is Optie24.

Bijvoorbeeld, je kijkt naar het financiële nieuws en kijkt welke beslissingen de Europese Centrale Bank heeft genomen en hoe dit een impact heeft op de goudprijs op korte termijn en analyseert de trend. Vervolgens speel je daar in door het plaatsen van een optie met een korte looptijd, bijvoorbeeld 24 uur of nog korter.  Op die manier kun je al binnen een uur 80 % rendement behalen met het beleggen in goud via binaire opties. Denk aan een goede binaire optie strategie voor goud.

2. Beleggen in goud als een lange termijn investering.

goudbaar kopenOngetwijfeld, dit is het beste wat je kunt doen wanneer je jouw spaargeld voor een 5 tot 10tal jaren lekker wilt parkeren en de koopkracht van jouw vermogen wilt beschermen. Het probleem is alleen dat bij deflatie deze vlieger niet opgaat, het lijkt er meer op dat we nu met deflatie te maken hebben en dat de onzekerheid in de financiële markten er nog flink in zit. Banken zijn verbonden met allerlei corruptie schandalen waaronder het manipuleren van de goudprijs ter verdediging van vooral de US Dollar als de wereldreservemunt. Vele landen in het Oosten waaronder China en Rusland kopen veel goud. Het ziet er zeker naar uit dat goud op lange termijn weer een belangrijke expliciete rol gaat spelen in het bestuur van ons financiële systeem. Er is nog veel onzekerheid over hoe zich dit zal ontwikkelen. Misschien wordt een gedeeltelijke goudstandaard weer ingevoerd? Niettemin, op lange termijn is het beleggen in goud een zeer verstandige investering aangezien de geldverruimingsprogramma’s van de Centrale Banken zoals de Federal Reserve geldontwaarding in de hand werken en een sterke inflatie kunnen veroorzaken. In die zin is het beter dat je goudbaren koopt. Het kopen van goudbaren is het meest voordelig en includeert geen derde vertrouwde partij risico. Volgens mijn persoonlijke mening is het beleggen in fysiek goud een verstandige lange termijn investering. Investeer alleen geld dat je op lange termijn ech niet nodig hebt en ga niet all in! Beleggen in goud doe je met 20 % van je spaarvermogen, dit is een oude regel. Je mag deze best links laten liggen. Persoonlijk ga ik liever 80 % van mijn geld beleggen in goud…. maar ik kraag daarover thuis geen toestemming ( ;

 Hoe en waar kan ik beleggen in goud?

  1. Je kunt goedkoop fysiek goud kopen en thuis krijgen geleverd bij de ZilverGoudWinkel of Holland Gold.
  2. Je kunt kluis goud kopen bij Gold Republic.
  3. Je kunt met bitcoin kluis goud kopen bij Uphold en Vaultoro.

Ten slotte, vergeet ook niet dat je korte en lange termijn beleggingen kunt combineren en ook verschillende diensten met elkaar kunt combineren. Op deze manier kun je risico’s spreiden!

Bronnen:

About Remi Valentijn

Comments on this entry are closed.

Next post:

Previous post: